Annonce:
Annonceplads: 728x90
Annonce:
Annonce:
Annonce:
 
Annonce:

Sådan har den danske trup præsteret siden sidste landsholdspause

Så skal det afgøres. Nu skal vi til EM! ⚽🇩🇰 Camp 92 har taget temperaturen på hele den danske trup, forud for de to afgørende kvalifikationskampe mod Gibraltar og Irland. Se hvilke spillere der har præsteret bedst for deres klubhold, siden sidste landsholdspause i midt oktober.

Skader og manglende spilletid har desværre været et gennemgående tema for en del af landsholdets faste stamme, den seneste måned tid. Heldigvis har der også været positive præstationer blandt outsiderne i truppen. Så er spørgsmålet blot om Åge Hareide vælger de formstærke eller rutinerede spillere, særligt i den sidste og afgørende kamp mod Irland.

Camp 92 har lavet en oversigt over hele truppens præstationer siden sidste landsholdspause (kan ses nederst). Alle kampe i de nationale ligaer, nationale cupturneringer og europæiske klubturneringer er talt med. Først får du dog en lille power ranking, baseret på statistikken i bunden, over hvilke spillere der er allermest brandvarme.

🔥🔥🔥🔥🔥 – Robert Skov (Hoffenheim)

Det er ikke kun Robert Skov der er ild i. Hoffenheim har været helt ustyrlige siden deres sejr over Bayern München. Fem sejre ud af fem mulige er det blevet til siden sidste landsholspause. Fire i ligaen og en enkelt i pokalen. Robert Skov var helt enestående hjemme mod Paderborn, hvor han scorede en kasse og blev kåret til kampens bedste spiller.

Åge Hareide har udtalt, at han hellere vil bruge Robert Skov offensivt (end på venstre back, hvor han spiller for Hoffenheim). Uanset hvilken position man mener han bør spille, så vil det være en kæmpe skam, at lade så formstærk en spiller sidde og varme bænken. Han skal på banen, så han smitte resten af holdet med noget af den selvtillid, han unægteligt må være fyldt med på nuværende tidspunkt.

🔥🔥🔥🔥 – Kasper Schmeichel (Leicester)

Kun en enkelt kasse er der gået ind på Schmeichel den Yngre, siden han leverede den bedste danske målmandspræstation i dette årtusinde. De seneste tre kampe har han holdt buret rent for Leicester, som har udraderet Southampton, Crystal Palace og Arsenal med en samlet røvfuld på 13-0.

Hvis man sidder og bliver lidt nervøs over manglende spilledtid blandt nogle af vores nøglespillere, så er det dejligt betryggende at tænke på, at vi har verdens bedste målmand mellem stængerne. Hvis resten af holdet bare lever op til halvdelen af hans niveau, så skal vi nok komme til EM.

🔥🔥🔥 – Yussuf Poulsen (Leipzig)

Hele syv kampe har Yussuf Poulsen spillet siden sidste landsholdspause. Det er flest af alle i truppen. Det er blevet til to assists, en enkelt kasse og en gennemsnitlig rating på whoscored.com på 7,09. Det er altså en brandvarm Yussuf Poulsen der støder til landsholdstruppen i denne omgang, så der burde ikke være nogen tvivl om, at han starter inde.

🔥🔥 – Joachim Andersen (Lyon)

23-årige Joachim Andersen har spillet tre kampe for Lyon den seneste måned, hvor han har været en af banens bedste i alle kampe. De flotte præstationer kan aflæses i hans rating på whoscored.com, hvor hans snit ligger på over 7. Det er intet mindre end imponerende. Han toppede præstationerne af med et lækkert hovedstødsmål til 1-0, i Champions League-opgøret mod Benfica den 5. november.

Det er måske for meget at forlange, af konservative Åge Hareide, at han skal smide unge Joachim Andersen ind i midterforsvaret. Men, Andreas Christensen har siddet ude med en skade, og har ikke spillet en eneste kamp siden han blev pillet ud mod Schweiz. Simon Kjær har været bænket i Atalantas seneste to kampe, og den tyrkiske liga kan altså ikke måle sig med den franske, for slet ikke at snakke om Champions League.

Alt dette skal naturligvis opvejes mod Joachims manglende rutine på det danske landshold. Han blev dog skiftet ind i de sidste syv minutter mod Luxembourg. Måske det var en lille indikation om Åges planer for de kommende to kampe. Lad os håbe det. Han er en fremragende forsvarspiller i 100% topform.

🔥 – Daniel Wass (Valencia)

Fuld spilledtid i seks kampe, fire i La Liga og to i Champions League. Det er flere spilleminutter end nogen anden i den danske trup. Præstationerne har tilmed været over middel, med pil op ad de seneste to kampe, ganske ligesom Valencias hold generelt. De har hentet tre sejre, tre uafgjorte og et enkelt nederlag i perioden. I det eneste nederlag, mod Osasuna, var Daniel Wass ikke på banen. Han blev sparet og sad på bænken. I den seneste kamp, lørdag den 9. november, scorede Daniel Wass til 1-0 mod Grenada efter 76 minutters spil. Perfekt afslutning på en udmærket periode for Daniel Wass. Det bliver svært for Åge Hareide at overse ham til startopstillingen.

Valencia bruger konsekvent Daniel Wass på højreback, hvor Åge Hareide ligeledes råder over både Peter Ankersen (Genoa) og Henrik Dalsgaard (Brentford). Begge de to har også fået godt med spilletid den seneste måned, omend ikke ligeså meget som Daniel Wass. Sidstnævnte har tilmeld haft nogle virkelig solide præstationer for Brentford, hvilket har resulteret i en gennemsnitlig rating på 7,23 på whoscored.com. Det er virkelig imponerende tal for en forsvarsspiller. Der er dog ingen tvivl om, at Daniel Wass har de bedste offensive kvaliteter blandt de tre, så starter han inde mod Irland, er det et klart signal fra Åge Hareide om, at han går efter sejren. Det ville klæde Åge.

Skaderne og den manglende spilletid

Andreas Cornelius (Parma) startede med lyn og torden, efter sidste landsholdspause, med et hattrick og en kåring som kampens bedste spiller mod Genoa. Efterfølgende sad han ude i tre kampe med en muskelfiberskade. I skrivende stund, har Cornelius dog lige spillet alle 90 minutter mod Roma, scoret til 2-0 i overtiden, og blevet kåret til kampens bedste spiller. Det er en vigtig mand at have klar, og han må meget gerne finde Genoa-formen frem mod Irland. Det ser også ud til at hans største konkurrent til pladsen, Kasper Dolberg, er blevet helt fit for fight, efter en mindre skadespause. I Nice’s seneste opgør, mod Bordeaux lørdag den 8 november, spillede Dolberg alle 90 minutter.

Der er også grund til lidt bekymring over den faste stamme på midtbanen. Både Christian Eriksen og Thomas Delaney har tilbragt mere tid på bænken end banen den seneste måned, og Pierre-Emile Højbjerg var ude af Southampton’s trup lørdag den 9. november mod Everton, på grund af en hjernerystelse. Lasse Schöne (Genoa) og Christian Nørgaard (Brentford) har derimod fået masser af spilletid for deres respektive klubber.

Det fulde overblik

Nedenunder finder du en komplet oversigt over hele den danske trup, og alle de kampe de har spillet siden sidste landsholdspause. Du kan klikke på en kategori, for at sortere efter spilletid, mål, rating og så videre.

SpillerKlubKampeMinutterMålAssistMOMRating*
A. ChristensenCHE00'000N/A
H. DalsgaardBRE5450'0007.23
J. StrygerUDI190'0006.84
J. AndersenOL3270'1007.35
J. KnudsenMAL3196'0006.36
M. JørgensenFEN5377'1006.87
P. AnkersenGEN5370'0006.30
S. KjærATA3132'0006.16
C. EriksenTOT3206'1006.49
C. NørgaardBRE5432'0106.99
D. WassVAL6540'1006.60
L. SchöneGEN5431'0006.74
P. HøjbjergSOU4360'0006.36
T. DelaneyBVB3229'0006.81
A. CorneliusPAR2168'4029.22
C. GytkjærLPO3270'100N/A
K. DolbergNCE3196'0106.49
M. BraithwaiteLEG5381'1006.53
R. SkovHOF5365'1117.48
Y. PoulsenRBL7501'1207.09

SpillerKlubKampeMinutterMål imodRedningerClean SheetMOMRating*
K. SchmeichelLEI4360'110307.22
F. RønnowFRA6540'920116.81
J. HansenFCM5450'4N/A10N/A

*Rating fra whoscored.com

Se også

Annonce:

Seneste nyt

Galleri: Amsterdam tur/retur

Danmark tabte venskabskampen mod Holland på Johan Cruyff Arena i Amsterdam. Stemningen blandt de danske fans fejlede dog ingen til trods det kedelige resultat.

Hold dig opdateret!

Giv os din email-adresse, så hjælper vi med at holde dig ajour med alt, der vedrører landsholdet. Det er nemt, ikke?

Roliganudstyr & Udebaneture

0