Annonce:
Annonceplads: 728x90
Annonce:
Annonce:
Annonce:
 
Annonce:

5 danske spillere kan komme til deres 2. EM-slutrunde. Hvad er der sket siden EM i Polen og Ukraine i 2012? Part 1

Til juni kan Kasper Schmeichel, Daniel Wass, Simon Kjær, Lasse Schöne og Christian Eriksen spille deres 2. EM-slutrunde og denne gang på dansk grund. Vi tager et tilbageblik på hvad, som er sket siden de i 2012 stod overfor deres første EM-slutrunde for Danmark i Ukraine og Polen.

Part 1

Kasper Schmeichel

Daværende 26-årige Kasper Schmeichel blev i 2012 udtaget til EM uden at have haft debut på Landsholdet, da Thomas Sørensens blev skadet op til EM. På det tidspunkt havde Kasper netop afsluttet sin første sæson i Leicester, som han i sommeren 2011 havde skrevet en 3-årig kontrakt med efter en turbulent tid med flere udlån. Han gik ind til slutrunden med 52 kampe i bagagen hertil 17 ‘clean sheets’ og imponerende 4 straffesparksredninger i den engelske Championship, hvor Leicester sluttede som nr. 9. Han var netop kåret som Player of the Season, som han, som den eneste i de sidste 17 år i Leicester har vundet 2 gange. Under slutrunden blev det ikke til spilletid for Kasper, da Stephan Andersen var førstevalget foran Anders Lindegaard.

Siden har Kasper spillet næsten 9 fulde sæsoner og 365 kampe som første målmand i Leicester. Han havde stor andel i Leicesters oprykning til Premier League i sæsonen 2013-2014 samt ikke mindst Premier League titlen to år senere. Med Leicesters Premier League trofæ fulgte også en deltagelse i Champions League, hvor Kasper spillede 9 kampe.

Den store succes i Leicester har også betydet at Kasper i dag har spillet 63 landskampe for Danmark, siden han fik debut i 3-0 nederlaget på udebane mod Nordmakedonien i 2013. Til EM kan han spille hans 3. slutrunde.

I 2014, 2015, 2016 og 2017 blev Kasper fortjent hædret med prisen som årets fodboldspiller i Danmark.

Han kvittere altid for titlen med enormt inspirerende og motiverende taler, som samler os alle omkring Landsholdet.

Kasper blev fortjent hædret med en flot 3. plads i FIFA Goalkeeper 2018 efter VM i Rusland 2018, hvor vi desværre røg ud i 1/8-finalen mod Kroatien efter straffespark. I kampen holdt han os bl.a. i live med en afgørende straffesparksredning af Luka Modric forsøg.

I de seneste år husker vi Kasper for mange fuldstændigt vanvittige landsholdspræstationer mod både Kroatien, Schweiz, England og Wales.

Vi er stolte af at have sådan en verdensklasse målmand og personlighed til at repræsentere os og vores Landshold.

Daniel Wass

Daniel Wass fik debut den 9. februar 2011 på hjemmebane mod England og ved indgangen til EM i 2012, havde Daniel spillet 6 landskampe. 23-årige Daniel Wass fik ikke spilletid under slutrunden, selvom han kom med en god sæsonen og 29 kampe og 4 mål for Evian, som han var på lån hos fra Benfica. Siden da skiftede Daniel permanent til Evian og spillede 104 kampe for klubben med 19 mål. Daniel blev i perioden flyttet længere frem på banen, som både central midtbane, offensiv midtbane og på kanterne. Han udviklede i samme periode en fantastisk frisparksteknik og scorede i december 2014 en ren perle mod Bastia (Google den).

Siden 2015 har Daniel haft en flot karriere i La Liga, hos først Celta Viga og siden Valencia. I 2016-2017 sæsonen nåede han sammen med Celta Vigo til semifinalen i Europa League, hvor de knebent røg ud med et samlet 2-1 nederlag til Manchester United.

Hans første titel kom i 2018-2019 sæsonen, da han sammen med Valencia vandt Copa Del Rey med 2-1 sejr over Barcelona i finalen.

På Landsholdet har Daniel haft svært ved at fremtvinge sig en fast plads, men siden Kasper Hjulmand tiltrådte, så har Daniel spillet 8 landskampe (Totalt: 28). Med hans ro på bolden og enorme erfaring fra de største europæiske ligaer, så ligner han er sikker mand i den danske trup. Højrebacken bugner ellers med dansk talent og eksempelvis var følgende udtaget til Landsholdet i løbet af 2020: Joackim Mæhle, Jens Stryger Larsen, Henrik Dalsgaard, Alexander Bah og Rasmus Nissen.

Hvilken landskamp er Kasper Schmeichels bedste?
  • Tilføj dit svar...

Se også

Annonce:

Seneste nyt

Galleri: Amsterdam tur/retur

Danmark tabte venskabskampen mod Holland på Johan Cruyff Arena i Amsterdam. Stemningen blandt de danske fans fejlede dog ingen til trods det kedelige resultat.

Hold dig opdateret!

Giv os din email-adresse, så hjælper vi med at holde dig ajour med alt, der vedrører landsholdet. Det er nemt, ikke?

Roliganudstyr & Udebaneture

0