Tre spørgsmål til landsholdets fankoordinator

0
692

Forleden blev der meldt ud, at op mod ca. 16.000 fans kan forventes at komme i Parken til EM i år, samtidigt er Superligaen også genåbnet med tilskuere. Vi har derfor igen sendt tre spørgsmål i retning af DBU og Landsholdets fankoordinator Anders Hagen.

Hvordan er stemningen i DBU og som fankoordinator oven på de positive meldinger?

Det er sindssygt fedt at der er liv på tribunerne igen! Og jeg håber vi kan bevise at fodboldfans sagtens kan finde ud af at tage på stadion med de restriktioner der nu engang er. Jeg ser frem til at lære af superligaklubberne de næste par uger. De erfaringer er vigtige i forhold til at få den bedste afvikling af EM-kampene i Parken. 

Det er selvfølgelig super, at myndighederne nu giver grønt lys få flere fans på stadion til EM. Men jeg smider først armene over hovedet og ligger mig ned i Laudrup-positur, når alle danskere med billet kan komme ind.  

Hvor mange skal vi op på før vi har nok til alle danske fans med billetter?

Det er ret svært at sige præcist. Der er stadig mange uklarheder omkring især udebanefans på stadion til EM. Omkring 57% af billetter til EM-kampene i Parken er solgt til danske fans. Og med en kapacitet på ca. 30-33.000 solgte billetter pr. kamp ser det heldigvis umiddelbart bedre ud.   

Hvad er perspektiverne for de fans der har Follow My Team-billetter når vi spiller finale på Wembley? 

UEFA har meddelt at kvoten af de annullerede Follow My Team-billetter vil forblive reserveret til fans af de hold som er kvalificeret til knockout-kampene. Det er godt nyt. UEFA plejer at åbne for billetsalget til de kvalificerede lande dagen efter at holdende er kvalificeret til næste runde i slutrunder. Det er selvfølgelig ikke optimalt. 

Pt. arbejder vi med UEFA om at finde den bedste løsning i forhold til et evt billetsalg til knockoutkampene. Vi arbejder på at gøre det så fair som muligt. Men jeg tror personligt ikke billetterne bliver det største problem for de danske fans. Jeg er mere bekymret for om rejserestriktionerne og evt. karantæneregler kan udfordre rejser på tværs af Europa. Eksempelvis hvis danske fans skal fra Amsterdam til Baku.

Vi følger med i situationen og håber at kunne melde noget mere konkret ud.

Husk du altid kan kontakte Anders på facebook, twitter og forhåbentligt snart på stadion.