Annonce:
Annonceplads: 728x90
Annonce:
Annonce:
Annonce:
 
Annonce:

DBU og Dansk Erhverv: Giv os en fest til EM

Der er åbningskamp i Rom om 40 dage - alligevel ved vi ikke, om EM bliver den fest, som vi alle har gået og håbet på. For vi ved stadigvæk ikke, hvad vi har mulighed for, og hvad vi får lov til

Om 40 dage begynder EM – det, der burde være den største fest i nyere tid på dansk jord. Lige nu er der dog en masse spørgsmål, der hober sig op, og som ingen rigtig kan svare på. Derfor er der mange mennesker, der ikke rigtig kan blive klogere på hvad vi kan, og hvad vi må.

Det har fået DBU og Dansk Erhverv til at lægge pres på regeringen for at få en afklaring på, hvordan “gadefester” og storskærmsarrangementer kan forløbe under EM-slutrunden. De frygter ganske enkelt en aflysning, såfremt der ikke kommer afklaring tids nok til, at få logistikken og planlægningen på plads samt nogle lempelser på reglerne for udendørs forsamlinger.

“Det danske værtskab er meget mere end kampe på stadion. Siden 2014 har vi sammen med Københavns Kommune og Sport Event Denmark lagt store kræfter i at forberede storskærmsvisninger, events og aktiviteter for alle – store som små – i København og i hele landet. Alle de store forberedelser, der siden 2014 har fokuseret på at sikre en tryg og glædelig fejring af EM i København for de danske fans, kan ikke realiseres uden politisk opbakning,” siger Jesper Møller i en fælles pressemeddelelse udsendt af DBU og Dansk Erhverv.

Ifølge DBU og Dansk Erhverv er der behov for en graduering af reglerne for større begivenheder. Det betyder, at følgende kriterier skal være opfyldt senest den 11. juni 2021, hvis de mange festlige fodboldarrangementer skal blive til noget:

  • Sektioner af 2000 personer
  • Max 10.000 deltagere
  • Coronapas (antigentest må være maksimalt 24 timer gammel eller PCR-test foretaget inden for 72 timer)
  • Desuden krav om Sundhedsplan, arealkrav der sikrer mulighed for afstand blandt deltagere og ekstra sikkerhedspersonale.

Nu kan vi kun vente på, at beslutningstagerne i fællesskab finder ud af, hvad der bliver muligt. Først fik vi lovning på op til 12.000 tilskuere til EM kampene. Det tal har ekspertgruppen i sin rapport luftet muligheden for at blive øget til 15.900.

Derfor skal ALT krydses for, at vi forhåbentlig kan få en smule af den folkefest, vi har håbet på i så mange år frem mod EM på hjemmebane.

Se også

Annonce:

Seneste nyt

Galleri: Amsterdam tur/retur

Danmark tabte venskabskampen mod Holland på Johan Cruyff Arena i Amsterdam. Stemningen blandt de danske fans fejlede dog ingen til trods det kedelige resultat.

Hold dig opdateret!

Giv os din email-adresse, så hjælper vi med at holde dig ajour med alt, der vedrører landsholdet. Det er nemt, ikke?

Roliganudstyr & Udebaneture

0