Annonce:
Annonceplads: 728x90
Annonce:
Annonce:
Annonce:
 
Annonce:

5 danske spillere kan komme til deres 2. EM-slutrunde. Hvad er der sket siden EM i Polen og Ukraine i 2012? Part 3

Til juni kan Kasper Schmeichel, Daniel Wass, Simon Kjær, Lasse Schöne og Christian Eriksen spille deres 2. EM-slutrunde og denne gang på dansk grund. Vi tager et tilbageblik på hvad, som er sket siden de i 2012 stod overfor deres første EM-slutrunde for Danmark i Ukraine og Polen.

Part 3

Lasse Schöne stemplede i 2009 ind i landsholdstrøjen med et mål mod Chile efter blot 20 sekunder på banen. Her var Lasse Schöne relativt ukendt for de fleste fodbolddanskere, da han allerede som 16 årig skiftede til talentfabrikken Heerenveen. Her tilbragte han 4 år uden at få spilletid på førsteholdet, hvorefter han skiftede til De Graafschap. I hans to første sæson hjalpe han De Graafschab til oprykning til Æresdivisionen og i alt blev det til 70 kampe og 12 mål for den indre hollandske klub inden turen gik videre til NEC. Det var netop hans succes hos NED, som havde gjort Lasse Schöne landsholdsaktuel for Morten Olsen. Her blev han bl.a. kåret som årets spiller. Ved indgangen til EM i 2012 havde Schöne i april underskrevet en 3-årig aftale med den hollandske storklub Ajax med skifte efter EM. Han stod dog fortsat kun noteret for 10 A-landskampe (2 mål) da turneringen begyndte og fik i Ukraine kun få minutter på banen. Han blev indskiftet i de to kampe mod hhv. Holland (Efter 74. min) og Portugal (Efter 90. min) og var desværre ikke nogen afgørende faktor.

Siden slutrunden i 2012 har Lasse Schöne haft en fantastisk karriere i Ajax, hvor det blev til hele 7 sæsoner og 287 kampe inden at han i 2019 tog skridtet videre til Serie A og Genoa. I 2014 blev han valgt som årets spiller af Ajax fans og det blev til 3 hollandske mesterskaber og en Europa League finale i tiden hos Ajax. Derudover kom han 3 gange på årets hold i Holland. Det må beskrives som en succesful tid. I Genoa derimod havde han en god første sæson, men så blev Lasse på forunderligvis ikke registreret til truppen det efterfølgende år. Det lykkedes i februar 2021 for Lasse at komme tilbage til Heerenveen og få spilletid fra start.

Efter den turbulent tid på klubplan uden meget spilletid, så var han ved seneste landsholdssamling igen med på Landsholdet. Den første gang under Kasper Hjulamd. På Landsholdet står Lasse Schöne noteret for 51 kampe og 3 mål. Han spillede specielt en stor landskamp, da han i VM 1/8-finalen mod Kroatien kom ind efter pausen og dominerede kampen med hans sikre pasningsspil.

Se også

Annonce:

Seneste nyt

Galleri: Amsterdam tur/retur

Danmark tabte venskabskampen mod Holland på Johan Cruyff Arena i Amsterdam. Stemningen blandt de danske fans fejlede dog ingen til trods det kedelige resultat.

Hold dig opdateret!

Giv os din email-adresse, så hjælper vi med at holde dig ajour med alt, der vedrører landsholdet. Det er nemt, ikke?

Roliganudstyr & Udebaneture

0