Annonce:
Annonceplads: 728x90
Annonce:
Annonce:
Annonce:
 
Annonce:

Lær modstanderen at kende: Moldova

På lørdag spiller Danmark imod Moldova, og det er nok ikke et landshold, der vækker mange minder for den danske fodboldfan. Moldovas landshold har aldrig nået en slutrunde. Tværtimod. Moldova har kun opnået en enkel kvalifikationsturnering hvor de ikke endte på sidstepladsen. Deres bedste resultat nogensinde var en 5-2 sejr over Montenegro i VM-kvalifikationen i 2014 på hjemmebane. Ellers er der ikke meget at prale af for de blå-klædte resultatmæssigt.

Der kan her også tilføjes, at Moldova ligger på en 180. plads på FIFAs verdensrangliste ud af 210. Dette er deres absolut værste placering nogensinde. Den bedste placering på verdensranglisten kom omkring EM-kvalifikationen i 2008 hvor de kom helt op på en 37. plads. Det var også denne kvalifikation hvor Moldova ikke ramte bunden. Moldova fik tilkæmpet sig en 5. plads og endte hermed over Malta og Ungarn i kvalifikationsgruppen. Dette kom efter flotte resultater med sejre imod Bosnien og Ungarn samt et stærkt kæmpet remis imod Tyrkiet. Sidenhen er den moldoviske skude vendt den modsatte vej. Moldovas sidste sejr kom i en venskabskamp imod Azerbaijan i sommers og i tuneringsregi var det den 8. juni 2019 imod Andorra i en EM 2020 kvalifikationskamp.

Fodbold er den største sport i Moldova, men det dog ikke her landet har sin største succes. Det skal i stedet findes i mange af landets vinkældere. Moldova producerer nemlig omkring 150 millioner flasker vin om året. Moldova er såfremt den vigtigste og største vinproducent af de tidligere sovjetrepublikker. Så hvis du er en af de heldige roligans der tager turen til Moldova, så prøv bare et lille glas vin imellem fadbamserne. Eksperterne anbefaler jo en varieret kost.

Der er nok heller ikke nogen moldoviske spillere som skaber god genlyd hos selv den mest nørdede fodboldfan. Det skulle så lige være manden med anførerbindet, Alexandru Epureanu, som rundede 100 kampe for landsholdet, da Moldova tabte imod Færøerne på udebane i deres sidste kamp. Han er den spiller med flest landskampe nogensinde for det moldoviske landshold og han spiller i øjeblikket for Istanbul Başakşehir. Moldoveren var endda med for to år siden imod FC København i første knockout runde af Europa League. Alexandru Epureanu må anses for at være den største stjerne i en stjernefattig moldovisk trup. Resten af holdet spiller enten i hjemlandet eller i Rumænien.

Danmark har kun mødt Moldova en enkel gang tidligere. Det var i Herning den 28. marts 2021 hvor Danmark gik mål amok med hele 8-0. Dette er også Moldovas største nederlag nogensinde. Moldovisk fodbold har ikke endvidere haft den store indflydelse på dansk fodbold. På nuværende tidspunkt spiller der ingen moldoviske spillere i den bedste danske række og sidst der gjorde det, var i 2018 da Vejle Boldklub havde tilføjet Alexandru Boiciuc i truppen. Men det blev kun til sølle 43 minutter i hele hans tid i Nørreskoven.

Den moldoviske spiller der måske vækker mest genhør her i Danmark er Serghei Dadu. Dadu spillede hele 28 kampe over 2 sæsoner for FC Midtjylland og scorede også 8 mål i perioden. Han scorede sejrsmålet imod Kaflavik som gjorde, at FC Midtjylland kom videre til 2. runde af UEFA Cuppen. Det er derfor ikke det store præg Moldova har sat på den danske fodboldscene. Men de kan få en stor betydning for Danmarks vej til VM i 2022.

Moldovas landshold er i knæ og man kan håbe at de danske drenge i rødt og hvidt kan gnide ekstra salt i såret. Moldova vil dog næppe give op på forhånd og de vil give alt hvad de har for at skabe overraskelsen.

Husk at du kan se kampen på Old Irish på Frederiksberg i godt selskab med andre roligans. Der er kolde fadøl til kun 20 kr. imellem 18-21 og kolde Strawberry Daiquirs til kun 20 kr. fra 20-23. Der er kampstart kl.: 20.45.

Skrevet af Christian Nyborg

Se også

Annonce:

Seneste nyt

Galleri: Amsterdam tur/retur

Danmark tabte venskabskampen mod Holland på Johan Cruyff Arena i Amsterdam. Stemningen blandt de danske fans fejlede dog ingen til trods det kedelige resultat.

Hold dig opdateret!

Giv os din email-adresse, så hjælper vi med at holde dig ajour med alt, der vedrører landsholdet. Det er nemt, ikke?

Roliganudstyr & Udebaneture

0