Annonce:
Annonceplads: 728x90
Annonce:
Annonce:
Annonce:
 
Annonce:

Optakt: Danmark mod Østrig

4! 4! 4! 4-0! endnu engang kunne de danske roligans skråle med på den nye velkendte sejrsmelodi, da Danmark slog Moldova 4-0 i lørdags. Dermed hedder målscoren nu 26-0. Danmark har kun vundet med Kasper Hjulmand i spidsen i denne VM-kvalifikation. I den europæiske vm-kvalifikation, er Danmark også det eneste land med maksimumpoint.

Hvis Danmark vinder imod Østrig, vil det være sjette gang de rød-hvide kvalificerer sig til et VM. Danmark er på nuværende tidspunkt 7 point fra Skotland som er på 2. pladsen. Hvis Danmark ikke formår at vinde i aften, kan kampen imod Færøerne den 12. november blive den afgørende kamp. Det kræver dog også, at Skotland vinder sine resterende kampe, som udover Danmark er imod gruppens letteste modstandere, Færøerne og Moldova. I sidste ende, kan den sidste kvalifikationskamp ude imod Skotland blive meget afgørende.

Men det er naturligvis kun worst case scenario og alt fokus bør være på at få skovlen under Østrig i aftens kamp. Danmark har spillet imod Østrig 10 gange tidligere. Her har Danmark vundet 4 af opgørene, spillet 1 uafgjort og 5 gange er Østrig løbet med sejren. Danmark kan dermed bringe balance i det regnskab i aften. Seneste gang de to nationer mødte hinanden, vandt Danmark med hele 4-0 på Østrigs nationalstadion Ernst Happel Stadion.

Østrigs seneste form har ikke været prægende, tværtimod. Østrig havde i sidste landsholdsperiode to livsvigtige kampe imod Israel og Skotland. Her tabte Østrig begge kampe med henholdsvis 5-2 og 0-1. Dermed sparkede Østrig sig selv helt ud af kampen om den direkte plads videre til VM i Qatar 2022. De fik dog efterfølgende lidt medgang, da de ude slog Færøerne 2-0.

Nu er Østrigs fokus 2. pladsen i gruppen, som er play-off pladsen. På nuværende tidspunkt ligger de 4 point fra Skotland, og derfor er dagens kamp mindst lige så vigtig for dem, som den er for Danmark. Østrig har været til en VM-slutrunde 7 gange og optrådte senest i den fornemme turnering i 1998 i Frankrig. Det er dermed en nation som i den grad er sultne efter at opleve et VM igen.

Aftens kamp bliver dog ikke let for Østrig. Det er ikke kun fordi de møder et dansk landshold i hopla, men også på grund af et hav af skader. Heriblandt deres højre back Stefan Lainer som til dagligt spiller i Borussia Möchengladbach samt midtbanegeneralen Julian Baumgartlinger fra Bayer Leverkusen. Deres kantspiller Valentino Lazaro fra Benfica er også skadet. Helt slemt ser det dog ud på angriberposten, da deres høje bomber fra Stuttgart, Sasa Kalajdzic, samt den tidligere Premier League angriber Marko Arnautovic begge ikke er klar til aftens kamp.

På trods af de mange skader i truppen, mangler Østrig langtfra kvalitet på banen. Den muligvis største stjerne må være David Alaba, som skiftede til Real Madrid i sommers samt Bayern Münchens nyindkøbte Marcel Sabitzer, som har haft glimrende sæsoner hos RB Leipzig inden skiftet i sommers.

Østrig besidder også en af de største talenter på nuværende tidspunkt, kantspilleren Yusuf Demir. Yusuf Demir spiller i øjeblikket for FC Barcelona efter hans skifte fra Rapid Wien i sommers for 8 millioner euro. Han har fået nogen indhop i Østrigs seneste kampe, og med de mange skader, er det ikke utænkeligt, at vi får det lille stjernefrø at se i Parken.

Der er dermed alt på spil for begge nationer. Østrigs skal vinde eller i det mindste tage point fra Danmark hvis de skal gøre sig forhåbninger om en VM-slutrunde. Danmark vil dog gøre alt for at skabe en kæmpe fest i Parken og kvalificerer sig direkte til VM. Aftens kamp har alle forudsætninger for at blive spektakulær og mindeværdig.

Husk at der er opvarmningsfest inden kampen i aften på Old Irish på Frederiksberg. Dørene åbner kl. 15:00 og der er igen billige øl til 20 kr. I hele åbningstiden. Hvis man ikke har billet til kampen, vises kampen på storskærm.

 

Se også

Annonce:

Seneste nyt

Galleri: Amsterdam tur/retur

Danmark tabte venskabskampen mod Holland på Johan Cruyff Arena i Amsterdam. Stemningen blandt de danske fans fejlede dog ingen til trods det kedelige resultat.

Hold dig opdateret!

Giv os din email-adresse, så hjælper vi med at holde dig ajour med alt, der vedrører landsholdet. Det er nemt, ikke?

Roliganudstyr & Udebaneture

0