Annonce:
Annonceplads: 728x90
Annonce:
Annonce:
Annonce:
 
Annonce:

Christian Eriksen er tilbage: Flere overraskelser i Hjulmands landsholdstrup

Christian Eriksen er tilbage i den danske landsholdstrup 276 dage efter den tragiske EM-aften i Parken, og det var også hovedoverskriften, da Kasper Hjulmand tirsdag kl. 11.00. udtog sin landsholdstrup til de kommende testkampe mod Holland og Serbien. Men der var også plads til flere nye og spændende navne. 

Danmarks landsholdstrup til kampene mod Holland og Serbien. 

Kasper Schmeichel
Frederik Rønnow
Daniel Iversen
Rasmus Nissen
Alexander Bah
Joachim Andersen
Victor Nelsson
Andreas Christensen
Jannik Vestergaard
Joakim Mæhle
Christian Eriksen
Philip Billing
Christian Nørgaard
Pierre Emile Højbjerg
Mathias Jensen
Thomas Delaney
Jacob Bruun Larsen
Kasper Dolberg
Andreas Cornelius
Jonas Wind
Andreas Skov Olsen
Yussuf Yurray Poulsen

Eriksen er tilbage, hvor han hører til
Men Christian Eriksens tilbagevendende til det danske landshold var måske ikke den store overraskelse, da danskeren har fået en god start på tiden i Brentford. Eriksen har spillet fuld tid i de seneste to kampe, og han var, ifølge Hjulmand selv, også den bedste spiller på banen, da Brentford senest slog Burney med 2-0, hvor Eriksen bidrog med en enkelt assist efter et snorlige indlæg.

Det bliver derfor på mange måneder en speciel dag men også en følelsesladet dag, når Eriksen den 29. marts vender tilbage til Parken for første gang siden Finland-kampen. Men det bliver samtidig også en fejring af livet, og at Christian Eriksen igen er på det niveau, som vi så ham på inden ulykken.

Kasper Hjulmand gav på pressemødet også udtryk for, at han ser frem til kampen mod Serbien i Parken, hvor Eriksens comeback kommer til at fylde meget.

“Det er jo en glædens dag, og jeg ved jo, at det bliver en fantastisk modtagelse”, fortalte Hjulmand.

Specielt landsholdsår med få træninger
Kasper Hjulmand kunne også fortælle, at det danske landshold går ind i et specielt landsholdsår. For VM venter i december måned, og forberedelsen til den turnering er allerede i gang, hvilket truppen også bærer præg af. Hjulmand råder nemlig kun over syv-otte træningsdage inden slutrunden, som ikke er før eller efter kampdag.

Det er specielt, og derfor er den kommende træningslejr i spanske Marbella også meget vigtig.

Hvor Christian Eriksen, der har gjort det godt siden tilbagekomsten, ikke var den store overraskelse i truppen, så var der alligevel – i mine øjne – plads til et par kaniner, som en reflekteret og afklaret Hjulmand også trak op ad hatten.

Daniel Iversen, der står i Championship-klubben Preston North End er udtaget for første gang i en ordinær trup, da den 24-årige keeper tilbage i 2019 blev efterudtaget efter skade til Rønnow.

Derudover er Alexander Bah også udtaget igen, hvilket efter alt at dømme må skyldes skaden til Daniel Wass. Både Bah og Rasmus Nissen var dog med i VM-kvalifikationskampen mod Skotland, hvor et afbudsramt landshold tabte 2-0.

Comeback til Billing
Philip Billing er også tilbage i den danske trup for første gang siden 2020, og danskeren har også vist storform i Bournemouth, hvor han i 29 kampe har scoret otte mål og leveret seks assist.

En spiller, der til gengæld, har været tæt på selvskreven er Jesper Lindstrøm fra Eintracht Frankfurt. Den unge midtbanekreatør har taget den tyske Bundesliga med storm, og Lindstrøm har flere gange været på rundens hold, mens han også er blevet kåret til måndens talent. Et kæmpe skulderklap til den unge dansker, der så omvendt må forventes at skulle kæmpe med Christian Eriksen om den kreative rolle i Danmarks offensiv.

Hos angriberne i den danske trup er der ikke de store overraskelser, hvor vi har flere målfarlige angribere, der byder ind i deres klubber. Her tæller både Cornelius, Wind, Bruun Larsen og ikke mindst Andreas Skov Olsen, der har haft godt at luftforandring i Club Brügge.

Ingen Martin Braithwaite, der kæmper med spilleminutter
Til gengæld vil den trofaste landsholdsfan hurtigt opdage, at Martin Braithwaite ikke er at finde i truppen. Danskeren har været knæskadet i store dele af sæsonen, og han er først kommet tilbage fra skaden i slutningen af januar måned. Men Braithwaite har kun betrådt græsset en enkelt gang siden, og det var i weekenden, hvor danskeren fik de sidste ti minutter i Barcelonas 3-0-sejr over Osasuna.

Braithwaite har ellers været en stor del af Kasper Hjulmands landshold, men danskerens spilletid i den spanske storklub er mildest talt problematisk. Hvis Braithwaite vil gøre sig nogen forhåbninger om et VM til december måned, så kan et skifte væk fra Barcelona til sommer nok være nødvendigt. Også selvom det er flot at have på cv’et, men det hjælper ikke så meget, selvom danskeren arbejder benhårdt og leverer til træning, så er der bare spillere, der er bedre end Braithwaite i Xavis trup.

Jens Stryger Larsen er heller ikke at finde i truppen, da han er blevet ført ud i kulden i Udinese efter danskeren har givet udtryk for et klubskifte, som den italienske klub ikke er tilfredse med.

Det har betydet, at Stryger Larsen ikke har været i truppen siden den 31. oktober, hvilket heller ikke er optimalt. Det er både Jens Stryger Larsen og Kasper Hjulmand godt klar over, men Hjulmand forventer, at Stryger finder en ny klub til sommer, hvilket i så fald vil bringe ham tilbage i truppen.

Mikkel Damsgaard er også skadet, og han er derfor af naturlige årsager heller ikke at finde i truppen – til trods for fremgang med hans muskelskade. Det samme er landsholdsanfører Simon Kjær, og det forventes, at det bliver enten Schmeichel eller Eriksen, der overtager Kjærs anførerbind.

Kasper Hjulmand blev efter offentliggørelsen af truppen også spurgt ind til mulige boblere, hvortil han bl.a. nævnte en formstærk Casper Nielsen fra Royale Union Saint-Gilloise, der sensationelt fører den belgiske række. Foruden Casper Nielsen blev Andreas Maxsø og Erik Sviatchenko også nævnt, mens Mads Valentin Pedersen, Casper Højer og også Riza Durmisi langsomt begynder at banke på.

Hjulmand viste klasse endnu en gang
Slutteligt vil jeg personligt også gerne trække lidt i snorene i klaphatten for vores landstræner, Kasper Hjulmand. Hjulmand startede pressetmødet med at fortælle om, hvor spøjst det var at skulle udføre sit arbejde, når bomberne falder om ørerne på ukrainerne.

Hjulmand har gang på gang vist, at han har klassen i de pressede situationer, og landstræneren lagde også vægt på den alvorlige situation, der hersker i verden i øjeblikket.

Efter den start på pressemødet blev der – naturligvis – også plads til et par ord om afdøde Lars Høgh, hvis ånd stadig vil leve videre på landsholdet, undrestregede Hjulmand, der var rolig og viste overskud på pressemødet.

Derudover opfordrede Kasper Hjulmand også de tilskuere, der kommer i Parken den 29. marts, til at hylde Åge Hareide, som kommer forbi. Hjulmands forgænger fortjener en stor hyldest, og det fortæller også en del om Kasper Hjulmand, at han indrager fortidens trænere. For Åge Hariede har også haft en finger med i spillet omkring det så succesrige danske landshold, og derfor fortjener nordmanden også en stor hyldest i Parken.

Det danske fodboldlandshold spiller først mod Holland i Amsterdam den 26. marts, mens Serbien venter i Parken den 29. marts.

Se også

Annonce:

Seneste nyt

Galleri: Amsterdam tur/retur

Danmark tabte venskabskampen mod Holland på Johan Cruyff Arena i Amsterdam. Stemningen blandt de danske fans fejlede dog ingen til trods det kedelige resultat.

Hold dig opdateret!

Giv os din email-adresse, så hjælper vi med at holde dig ajour med alt, der vedrører landsholdet. Det er nemt, ikke?

Roliganudstyr & Udebaneture

0